“Je moet het loslaten”… Eén van de meest irritante opmerkingen als het zwanger worden niet direct lukt… Am I right? Ja, leuk. loslaten… HOE DAN?
Mijn advies? Lekker niet loslaten! ❤

Vertrouwen kwijt

Ik was ook het vertrouwen in mijn lijf een tijdje kwijt. Tot iemand me erop wees dat vrouwenlijven in principe niets liever willen dan zwanger raken. Dat is het hele doel op aarde: voortplanting. Evolutionair, vanuit je lijf gezien dan hè. Dus dat het niet lukt, geeft aan dat er iets (even) niet goed zit.
Voor mij werd het toen de uitdaging om uit te vinden wat die ‘drempel’ dan was en hoe ik het kon oplossen (te lezen in mijn oude blogs ;)). Zoektocht van twee jaar, met superresultaat: twee gezonde kids (natuurlijke tweeling). Kon mijn lijf toch zomaar!

Vasthouden loont soms

Eerlijk is eerlijk… Kostte wel veel geduld, discipline (en bloed, zweet en tranen soms) en heeeel veeeel zelfzorg. Maar dan heb je ook wat. Dat was wat m’n lijf kennelijk nodig had. Ik had de sleutel gevonden 🙂 Ik was ‘onverklaarbaar verminderd vruchtbaar’, 2 jaar lang. Tot ik het niet meer was en zwanger raakte 😉
In de maand nadat ik allerminst had losgelaten, juist van alles deed – heel trouw – om mijn lijf ‘zwangerschapsklaar’ te maken, werd ik zwanger. Mooi toch?
Wat je wel mag loslaten: stress en verkramping rondom het thema. En het ‘wanneer’ en het ‘hoe precies’ (een onverwachte route kan soms nét de sleutel zijn die je lijf nodig had). Maar je kinderwens loslaten? Nope..

Laat liefde en vertrouwen toe

Dus… Laat je angst en spanning los. Laat vertrouwen en liefde voor je lijf toe. En wordt een team met je lijf. Ga het samen doen! Klinkt misschien wat vaag, maar met die mindset van vertrouwen kom je echt ver! Trust me! ❤ (tenzij er natuurlijk écht iets mis is bij één van de twee, dan moet dat aangepakt worden, wellicht regulier medisch).
Don’t give up! Lekker niet loslaten… Ga ervoor!