Steun & verwerking

Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is doorgaans een heftige ervaring. Vaak komt er veel angst, pijn en verdriet bij kijken. Het kan zijn dat je niet eens wist dat je zwanger was of dat het kantje boord was en je in een levensbedreigende situatie terecht bent gekomen. Dit kan heel verwarrend zijn. Kortom: een BBZ is een ervaring waarvan je niet alleen fysiek moet herstellen, ook emotioneel heb je het flink te verduren. Iedereen reageert anders en elke vrouw verwerkt het op haar eigen manier. Maar het staat als een paal boven water dat het geen fijne ervaring is.

Lees meer over het verwerkingsproces na een buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Heb jij een buitenbaarmoederlijke zwangerschap meegemaakt? En wil je er met iemand over wil praten? Dat kan! Buiten verwachting kan een luisterend oor bieden via:

 • Facebookgroep met lotgenoten: Buitenbaarmoederlijke zwangerschap.
  TIP! Al bezig met zwanger worden of weer (pril) zwanger na je buitenbaarmoederlijke zwangerschap? Hiervoor zijn speciale chatgroepen in het leven geroepen vanuit de pagina!
 • E-mail; vul het contactformulier in, wij mailen je terug!

Facebookgroep voor lotgenoten

Op Facebook kun je lid worden van de lotgenotengroep Buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Hier ben je van harte welkom om je verhaal te doen. Ook als je weer zwanger bent, kun je op Facebook terecht in de groep Zwanger na BBZ. Dit is een geheime/onzichtbare groep waaraan je toegevoegd kunt worden via je e-mailadres. Stuur via het contactformulier hieronder je e-mailadres en je ontvangt een uitnodiging voor de groep.

Contact

Je kunt ons ook via het contactformulier bereiken.

  Naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Bericht


  Belangrijk! Wij zijn géén medici. Wel ervaringsdeskundigen die naar je verhaal willen luisteren en met je mee kunnen denken. Je verhaal wordt vanzelfsprekend in vertrouwen behandeld.

   

  Zelf vrijwilliger worden?

  Wil jij ook als vrijwilliger en ervaringsdeskundige een luisterend oor bieden aan lotgenoten? Neem contact met ons op!