Telefonische intake voor pleegzorg gehad! Niet 45 minuten, maar 1:15u! Was leuk/interessant gesprek 🙂 Prettige man. Ook pleegouder (sinds jaren ’90 al) en nu trainer. We kenden wat dezelfde mensen en dat is altijd leuk…!

Hij vroeg inderdaad, zoals verwacht, naar onze kinderwens, maar hij herkende zich ook wel in ons antwoord. Niet de medische molen in willen. Er zijn genoeg kinderen die een veilig thuis nodig hebben.

Adoptie?

Ook vroeg hij door of we dan niet geïnteresseerd zijn in adoptie. Want er zijn veel ouders die eigenlijk vanuit een adoptiewens naar pleegzorg uitwijken omwille van bijv. de wachttijden of hoge kosten. Maar de enige vorm van adoptie die ons op dit moment trekt – ik sluit niks uit – is open adoptie, waarin de biologische ouders bekend zijn, waar je ook contact mee kunt hebben, soms veel (Skype/brieven/e-mails), soms weinig. Want die roots, die identiteit, die wortels, die herkenning zijn voor een kind zo belangrijk. En met een gesloten adoptie is het niet mogelijk om contact te houden met de biologische ouders. Hij gaf aan dat hij hier nog nooit eerder van gehoord had en zijn collega ook niet (we hadden het in het formulier namelijk ook al even genoemd). Maar hij vond het mooi dat we zoveel waarde hechten aan de biologische ouders. In pleegzorg is dat ook erg belangrijk.

Ja/nee?

We hebben wel het gevoel dat we de training mogen gaan doen, door het gesprek en door hoe hij het gesprek afrondde. Maar de intaker beslist nooit alleen, hij moet het overleggen met een collega n.a.v. onze antwoorden op de vragen die ze nog hadden bedacht op basis van ons intakeformulier. Ze vonden het leuk dat wij het intakeformulier al herleidbaar los van elkaar in hadden gevuld. Zo kregen ze al een beter idee van wie/wat/hoe/waarom per persoon! Leuk compliment vonden wij 🙂

Hij gaat het morgen bespreken als het lukt, anders donderdag. En uiterlijk maandag horen we de uitslag. Spannend! Toch wel 😉
Minpuntje… Het voorbereidingsprogramma zit al goed vol, dus januari zal niet meer lukken verwacht hij. Maart waarschijnlijk wel. We gaan het horen…!

Overigens hadden ze het erg druk met intakes. Toch n.a.v. de campagne. Dus die is goed aangeslagen! Goed nieuws!