Het vervolg… Pleegzorg heeft altijd m’n interesse gehad, dus waarom nog jaren actief aanmodderen terwijl we ook al een kindje dat het hard nodig heeft een kans kunnen geven? Waarom onze jonge actieve jaren ‘verspillen’? 😉

Maandag krijgen we het intakeformulier gemaild – hoop ik – en ben zo benieuwd wat er instaat en wat we allemaal in moeten vullen…! Daarna bellen ze binnen 14 dagen om het even helemaal door te spreken. Eén week later bellen ze dan of je de ’training’ mag gaan doen. En dan pas begint het echt natuurlijk! Spannend!

Intussen heb ik mezelf helemaal verdiept in pleegzorg. Ik lees forums, blogs, de website van Pleegzorg Nederland uitgeplozen, etc. En we praten er ook veel over. Ook ouders weten ervan en het is fijn om erover te kunnen uitwisselen van gedachten!

Onze gedachten nu:
Wat betreft de leeftijd denken aan 0 – 4 jaar, in verband met onze omgeving. De oudste kindjes om ons heen zijn 4, worden in 2016 alweer 5 jaar! Zelf vind ik het niet erg om het te ‘stretchen’ tot 6 jaar, werk ook in het onderwijs, dus weet wat het inhoudt, maar denk dat dat voor manlief nog wel een beetje gek voelt.

Wij willen voor langdurige pleegzorg gaan, maar eventueel eerst starten met weekend/vakantiepleegzorg. Maar dat hangt af van het traject, hoe we daar op reageren en waarvoor wij geschikt worden bevonden door de organisatie. Ik werk 30-36 uur en mijn man is zzp’er en werkt overwegend thuis. Maar het moet ook niet zo zijn dat alles volledig op hem neer komt. Dus dat moeten we even goed doorspreken tijdens de training, ook met de matchers! 🙂

Maar niet op de zaken vooruit lopen, eerst dat intakegesprek maar eens afwachten!