De beloofde blog over pleegzorg! Vanaf nu regelmatig een update op donderdag rondom pleegzorg en het proces waarin we zitten! De blogs over het zwanger worden blijven op dinsdag, maar wellicht niet meer wekelijks, afhankelijk van hoe alles gaat lopen en of we het volhouden om het los te laten… 🙂

Supergewone mensen

Onlangs naar een informatieavond geweest van de pleegzorgorganisatie hier in de regio. Wilden we al langer – een jaar geleden al, maar toen was het nog wat te snel na de bbz voor ons gevoel. Pleegzorg heeft altijd onze interesse al gehad, ook als we al eigen kinderen hadden gehad. Nu was de infoavond om de hoek, dus eindelijk gegaan! Het was erg druk. Waarschijnlijk door de goedlopende campagne ‘Supergewone mensen gezocht’. En laten wij toevallig nou supergewoon zijn! 😉

Pleegzorg en adoptie hebben me altijd al getrokken, ook voordat we een actieve kinderwens hadden. Maar bij adoptie zijn inmiddels de rollen in de meeste gevallen omgedraaid: wachtlijst wensouders en weinig afgestane kindjes (gelukkig maar). Omgekeerde wereld!* Bij pleegzorg is dat natuurlijk andersom: tekort aan pleegouders, ellenlange wachtlijsten met kindjes die een warm liefdevol gezin goed kunnen gebruiken. Dat is waarom we naar een informatieavond zijn geweest.

Wij waren onder de indruk van de info en ervaringsverhalen en zijn nog enthousiaster geraakt ondanks het hele eerlijke heldere beeld wat werd geschetst over de uitdagingen die pleegzorg ook met zich meebrengt. Aan het einde van de avond konden we invullen of we het intakeformulier wilden ontvangen. Het antwoord was daarop: JA!

Ik heb even gemaild naar de organisatie en gevraagd naar het verdere verloop. Na het weekend zouden we het intakeformulier ontvangen en daarna volgt een telefonische intake waarna ze besluiten of we het voorbereidingsprogramma mogen gaan doen.

Biologische kinderwens

Ik hoop dat onze biologische kinderwens niet in de weg zit. We zijn allebei heel nuchter hierover, zijn nog relatief jong dus hebben geen haast en willen zeer bewust de medische molen (nog) niet in. Maar in de tussentijd willen we wel ons hart en huis openstellen voor een kindje dat een veilig en warm thuis nodig heeft. Onze actieve kinderwens kan prima nog even in de ijskast mocht er een pleegkindje bij ons komen. Wat ons betreft sluit het een het ander ook niet uit in de toekomst. We hopen dat we dit over kunnen brengen op de trainers/wervers/matchers!

Maar we gaan het zien! Spannende tijden denk ik! En fijn om weer een gezamenlijk doel te hebben ♥

 

P.S. Zijn er hier lezers die ervaring hebben met pleegzorg? Deel gerust je mening hieronder bij de comments! Ben heel benieuwd!

 

*Dit is de korte versie van waarom we op dit moment geen interesse hebben in adoptie. Wie weet ooit nog een uitgebreidere!