Over Buiten Verwachting

bm buiten verwachtingFijn dat je deze website hebt gevonden! Misschien heb je zelf net een buitenbaarmoederlijke zwangerschap ervaren of zit je nog middenin deze nare situatie. Of wellicht wil je iemand in je omgeving steunen of gewoon lezen wat een buitenbaarmoederlijke zwangerschap precies inhoudt. Inclusief de emotionele gevolgen.

Buiten Verwachting wil betrouwbare informatie bundelen, ervaringen delen, lotgenoten samenbrengen en een luisterend oor bieden.

 

Het ontstaan van Buiten verwachting

Toen ik in 2014 zelf te horen kreeg dat ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap had en ik die middag nog geopereerd moest worden, vond ik het lastig dat betrouwbare informatie over buitenbaarmoederlijke zwangerschappen maar moeilijk te vinden is op internet. Veel van de antwoorden op mijn vragen moest ik zoeken op niet-medische websites of soms zelfs op fora. Ik miste een platform met onderbouwde informatie, dat me kon helpen een antwoord te vinden op de vragen ‘waarom?’ en ‘hoe nu verder?’

Gelukkig vond ik op Engelstalige sites meer informatie. En hoewel ik het vanuit mijn studie nog wel gewend ben om Engelse teksten door te ploegen, is het toch fijner om die info lekker in het Nederlands te kunnen lezen. Daarom besloot ik daar zelf iets aan te doen!

Ik hoop dat jij op deze website wel de informatie vindt die je zoekt of op een andere manier steun en herkenning vindt. Als je vragen hebt, of tips/opmerkingen met betrekking tot de website, neem gerust contact met me op!

Ook merkte ik al snel dat er nog enorm weinig bekendheid is voor de buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Honderden keren heb ik moeten  uitleggen dat het niet zomaar miskraam is – wat ook heel erg is – maar  een levensbedreigende situatie met gevolgen: een eileider minder, een grotere kans om het nog eens mee te maken en beide eileiders te moeten missen en onvruchtbaar te raken, de angst om weer zwanger te worden, onbegrip van de omgeving, het besef dat je er ook niet meer geweest had kunnen zijn…

Daarom is het zo belangrijk dat we onze verhalen delen… En daar biedt ‘Buiten verwachting’ een veilig en betrouwbaar platform voor.

 

Buiten Verwachting op Facebook

Naast de website met informatie, ervaringsverhalen en blogs over zwanger worden (na een bbz/bij onverklaarbare onvruchtbaarheid), zijn er ook drie communities op Facebook waar je lid van kunt worden. Alle vrouwen daar weten wat je nu doormaakt of hebt ervaren. Hele warme groepen!

Over de blog ‘Als zwanger worden niet (meer) vanzelf gaat’

Buiten Verwachting is een blog die ik ben begonnen nadat ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap had gehad. Ik wilde het proces beschrijven van zwanger worden na een bbz. De onzekerheid of je lijf nog wel doet wat het moet doen, de twijfels of je het wel aandurft, de angst dat het weer fout zit. Maar inmiddels is mijn verhaal voor veel meer vrouwen herkenbaar. Want het zwanger worden ging helaas niet meer vanzelf. Integendeel. Het gaat zelfs helemaal niet meer. Onverklaarbaar! En dat is frustrerend. Gelukkig kan ik het van me afschrijven op deze blog en hoop ik dat ik er vrouwen mee kan steunen, die dezelfde worsteling meemaken. Al is het maar door een herkenbaar verhaal te delen.

 

Support deze website

Deze website host en onderhoud ik alweer sinds 2014 met heel veel liefde in mijn vrije tijd en op eigen kosten. Vanaf 2021 kunnen links in de blogs affiliatelinks zijn. Voor jou zijn de tips en inhoud hetzelfde verder – ook de prijs van de producten – maar ik krijg bij een eventuele aankoop een klein percentage van het bedrag zodat ik deze website draaiende kan houden.

Wil je sowieso deze website/de community steunen? Koop dan je favoriete producten via één van deze links: bol.com / drogisterij.net / hema.nl