ontspannen zwanger

Boeken die je kunnen helpen ontspannen je zwangerschap te beleven. Boeken die ik zelf fijn vond tijdens mijn zwangerschap, maar ook boeken die andere vrouwen fijn vonden en zouden aanraden, voor een goede mix! Niet iedereen is hetzelfde!

In dit boek sta jij als vrouw centraal. Met al je heftige emoties als verwondering en euforie, maar ook angst en onzekerheid, die elkaar in rap tempo afwisselen. In deze fase is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn maar ook om op je intuïtie te durven vertrouwen. Met dit boek leer je je behoeftes kennen, je grenzen aangeven en je wensen uitspreken. En dat begint allemaal met goed voor jezelf zorgen.

Zo fijn, yoga in je zwangerschap. Contact met je lijf, contact met je kindje. Leren ademen (goud tijdens je bevalling, een goede diepe ademhalingstechniek!), leren voelen, leren luisteren naar je lijf met zachte en krachtige yogahoudingen om je lijf en geest fit en soepel te houden tijdens je zwangerschap en in voorbereiding op de bevalling. Relaxter bestaat niet.

Dit mooi vormgegeven boek staat bomvol informatie over de ontwikkeling van je kindje: van de bevruchting
tot de geboorte. Er is ook volop ruimte om aantekeningen te maken of om een klein
dagboek bij te houden: zo kun je het boek bewaren als een aandenken voor je kindje
of om volgende zwangerschappen mee te vergelijken.

hoera, zwanger!

Een zwangerschapsdagboek mag natuurlijk niet ontbreken! Negen bijzondere maanden. Die voorbij vliegen!
Bijzonder én fijn om later terug te kunnen lezen hoe je je zwangerschap hebt ervaren. Drie opties!

voorbereiden op de bevalling

Boeken die je helpen je voor te bereiden op je bevalling. Boeken die ik zelf gelezen heb en aanraad, maar ook boeken die andere vrouwen als tip geven. 

Dit fijne boek helpt je bij het maken van keuzes die bij JOU passen. Het geeft je inzichten en verruimt je blik en oefeningen die passen bij hoe jij in het leven staat. Met Liefdevol bevallen kun je op JOUW manier voorbereiden. 

Welke verhalen heb jij altijd gehoord over bevallingen? Prachtige of dramatische? Dit boek geeft een frisse kijk op zwangerschap &geboorte. Vergeet alle negatieve verhalen en angst rondom bevallen en lees dit boek!

Bevallen op de manier die bij jou past. Vanuit vertrouwen. Vertrouwen in je kindje, je lijf, je geboortepartner en het proces. Een goede voorbereiding is het halve werk! Fijn boek. Ook de Facebookgroep is heel fijn!

Hypnobirthing. Klinkt zweverig, maar is eigenlijk heel erg down to earth. Contact maken met je lijf, leren voelen, leren ademen, voor een ontspannen, relaxte bevalling. Zeker een aanrader! Nog beter: een cursus!

voor de papa’s

Van hilarisch tot praktisch, deze boeken bereiden je partner voor op het vaderschap. Commando Papa is humoristisch geschreven op militaire wijze en een onmisbare basishandleiding voor kersverse vaders. Babymanagement voor mannen is lekker praktisch, nuchter en no-nonsense. Ideaal voor aanstaande papa’s! Tuurlijk schatje geeft vaders in spe met veel humor tips hoe de zwangerschap te overleven. Je partner weet door dit boek precies wanneer hij beter kunt duiken of wanneer hij even extra lief moet zijn. Stuk voor stuk toffe cadeautjes voor papa’s in wording!