Op een woensdagochtend in mijn ‘vakantie’ ben ik voor een voetreflexmassage bij een therapeut geweest. Toevallig raadden in dezelfde periode twee mensen het me voetreflex aan: iemand uit de Facebookgroep het me aan en m’n moeder noemde het als optie: misschien het proberen waard. Beiden hadden ze – elk op ander gebied – een positieve ervaring. De dame in kwestie berichtte me een week of 6 geleden: “Ik ging een tijdje naar voetreflextherapeut. Zij gaf aan dat er een blokkade zat. Bij m’n eierstokken/eileiders. Ze heeft deze weggehaald en ik was erna zwanger.. En deze keer goed zwanger [op de goede plek en geen lege vruchtzak]” en ook m’n moeder begon er diezelfde maand over. Dus ik dacht: dit moet ik doen! Kan het maar geprobeerd hebben tenslotte!

Van een oud-vriendinnetje/studiegenootje wist ik nog een goede therapeut. Zij was voor Reiki bij die vrouw geweest. En net na de bbz heb ik nog eens contact gezocht (we waren elkaar uit het oog verloren) om die naam te vragen, want kon me alleen de voornaam nog herinneren. Bizar hoe het dan loopt. In 2009-2010 heb ik die naam voor het eerst gehoord, is ergens in m’n geheugen blijven plakken, in 2014 opnieuw gevraagd, haar gevonden, maar toen uiteindelijk geen afspraak meer gemaakt omdat ik nog zo bezig was met zwanger worden. En nu is ze in het kader van voetreflex toch weer op m’n pad gekomen.

Een gezellige kletskous, helemaal geen zweverig type! Niet dat ik dat per se had verwacht, maar veel verwachten het wel bij haar, vertelde ze. Ze vroeg: heb je een bepaalde klacht of kom je gewoon voor ‘onderhoud’? Ik: nou, ik heb wel een klacht, maar ik wil het liever niet zeggen, omdat ik graag wil weten of het tussen m’n oren zit, of dat er wel degelijk iets aan de hand is, wat u eruit pikt. Dat vond ze goed! Ik mocht op een massagetafel gaan liggen, voetjes bloot. Ze ging heel structureel m’n voeten langs, bepaalde punten. Nog niet echt dingen tegen gekomen. Zwakke longen – mogelijk door meeroken gaf ze aan; tja.. 18 jaar meegerookt helaas – en ze voelde wat in m’n rug. Ook had ze het gevoel dat er iets in het bekken/heupgebied was (de gordel). Maar nog niks concreets. Na m’n voetzolen en tenen, kwam ze rondom de enkels. En op een bepaald punt deed het toch een partij zeer. Zowel links als rechts, maar met name links. Ik vloog bijna van de tafel. Twee punten onder m’n enkel, zowel aan de binnenkant (baarmoeder) als de buitenkant (eierstokken). Maar toen wist ik nog niet waar die punten mee correspondeerden. Dus toen ik die gebieden als antwoord kreeg verraste me dat niet heel erg. Of juist ook weer wel.. Heel bizar hoe je voeten zoveel over je lijf kunnen zeggen. Bijzonder!

Flinke blokkade op baarmoeder en eierstokken dus. Niet zozeer eileiders. Dat stelde me gek genoeg ergens wel gerust. Maar hopelijk heeft ze die gebieden nu een goede prikkel kunnen geven. Ook bleef m’n rug terugkomen, dus ze vond dat ik die wel even moet laten checken. Misschien zit er iets met een zenuwtje niet lekker en geeft dat verkeerde prikkels naar baarmoeder en eierstokken. Dat zou kunnen, dus even laten controleren!

Wat betreft de voetreflextherapie; ze gaf aan dat ik zelf zou voelen of ik nog een keer terug moet komen. Bijzonder was dat de afspraak niet 1 uur – zoals gepland – maar 3 uur duurde. Gewoon omdat we zo aan het kletsen waren. Ik sta heel erg open voor spiritualiteit, dus daarover raakten we aan de praat. Ze biechtte op dat ze ook heldervoelend is en flapte er – omdat ik ervoor open sta – uit, toen ik mijn verhaal vertelde over de bbz (na afloop), dat het een jongetje was. Leuk om te weten! Manlief heeft dat ook altijd zo gevoeld. Dus leuk om nu te horen!

Al met al een superpositieve ervaring. En ik ga zeker nog eens terug! Als het niet voor het zwanger worden is, dan wel voor wat anders… Ooit!