Wauw. Het is nu 6 jaar geleden dat ik deze website startte en de groep. En inmiddels zijn er 426 (!) leden. Soms voelt het nog als gisteren. En soms als héél lang geleden. Ik heb tenslotte inmiddels al twee kleuters rondhuppelen. Vandaag dacht ik nog: de timing was goed. Het moest zo lopen. Het moest zo gaan. Heel fijn als dat gevoel indaalt. Dat gun ik jullie ook. En ik vertrouw er ook ontzettend op dat ieders pad ‘klopt’. Dat het loopt zoals het loopt met een reden. Dat voel ik zo. Misschien jij ergens ook. Misschien wel helemaal niet. En ook dat is okee. Het belangrijkst is blijven voelen wat je voelt. Uiten wat je voelt. Niet opkroppen. Praten. Huilen. Schreeuwen. Alles mag. Want pas als je het kunt doorvoelen, kun je het loslaten.

Really? Loslaten…?

Nee.. Niet je kinderwens. Je kinderwens loslaten, zoals ze dat wel eens zeggen “je moet het loslaten”, is een onmogelijke taak. En ook niet nodig. Wat je wél mag loslaten is ‘het hoe’ en ‘het wanneer’. Maar de wens, en alles wat je doet om zwanger te worden, mag je omarmen. Sterker nog. Als ik alles had losgelaten, dan was ik misschien nu nog niet zwanger geweest. Een vakantie gaat je niet helpen als er ‘iets’ is dat een zwangerschap in de weg zit. In dat geval geloof ik erin dat je eerst de ‘blokkade’ op moet zien te heffen en dan vanuit vertrouwen in je lijf en vanuit ontspanning weer proberen zwanger te raken.

Intuïtie

Zelf had ik nooit het gevoel dat bij ons stress/ontspanning, teveel focus op het zwanger worden of een te druk leven van invloed was op mijn vruchtbaarheid. Ik voelde en wist intuïtief dat er iets was na de bbz waardoor mijn lijf niet KON. Wel wilde. Maar niet kon. Mijn menstruatie klopte wel wat betreft regelmaat en aantal dagen, maar niet wat betreft bloedverlies. De kleur en vloeibaarheid klopten naar mijn gevoel niet meer. De gynaecologen waar we zijn geweest dachten daar anders over. Maar mijn acupuncturist dacht daar vanuit de Chinese geneeskunde gezien anders over. In mijn vroegere blogs kun je daar uitgebreid over lezen, als je wilt.

Ik bleek gelijk te hebben. Zodra ik de sleutel gevonden had, na 1,5-2 jaar zoeken, werd ik na behandeling van mijn menstruatie met Chinese kruiden, een bezoek aan de voetreflextherapeut én fysio voor betere doorbloeding naar mijn baarmoeder, direct zwanger.

Ik heb altijd een diep vertrouwen gevoeld dat ik linksom of rechtsom moeder zou worden. We zaten zelfs al in een pleegzorgtraject, omdat ik voelde dat mijn moederliefde ergens heen moest. Dit versterkte voor mij het gevoel dat ik ooit moeder zou worden. Maar toen was ik dus zwanger. Van een natuurlijke tweeling nog wel.

Toeval of manifestatie?

Het was heel bijzonder. Wij hadden in Valencia jaren eerder een setje kleding gekocht voor een toekomstige dochter. We vonden ’t zo leuk dat we ’t niet konden laten liggen. Toen ik mijn bbz had gehad en het zwanger worden niet lukte, heb ik het setje ingepakt met een kaartje eraan: voor onze dochter. Later dacht ik: nee, wat als er een jongetje op ons zit te wachten en hij zich niet welkom voelt? Dus kochten we er een jongenssetje bij, pakten het in met kaartje eraan: voor onze zoon. Die deden we in de doos waar ook de echo en zwangerschapstest in zaten van de bbz.

Je raadt het al… De verbazing was dan ook groot toen we een jongen én meisje bleken te verwachten!

Maak je dromen zichtbaar

Ik wil je met dit verhaal meegeven: Durf te vertrouwen op je pad. Op je lijf. En… Maak je dromen – of je kinderwens in dit geval – zichtbaar/tastbaar.

  • Schrijf een affirmatie op je spiegel – eentje die je kunt geloven, anders werkt het niet. Bij hing er twee jaar: ‘Ik vertrouw erop dat het goed komt’.
  • Teken jezelf met je ideale gezin en hang het ergens op waar je het vaak ziet. Of laat je dromen tekenen door een illustrator.
  • Koop een setje kleren, pak het mooi in met een lief kaartje eraan
  • Maak een altaartje met kaars, misschien een mooie vondst tijdens een wandeling in de natuur, een mooie kaart die je droom om moeder te worden verbeeld.

Dit soort bewuste aandachtsmomentjes per dag, helpen je vertrouwen te versterken. Je brein is hier gevoelig voor. Je lijf en geest zijn sterk verbonden weet ik inmiddels uit vele ervaringen, dus zorg ook voor je geest. Een sterke mindset en diep innerlijk vertrouwen zijn goud waard tijdens zo’n lange weg naar een zwangerschap

Kijk, als jij en of je partner echt definitief onvruchtbaar zijn (bijv. door het missen van beide eileiders, een sterilisatie, het missen van je baarmoeder, etc.) en 100% afhankelijk zijn van de medische molen, dan denk je nu: alsof dat werkt. Je hebt gelijk. Als er fysiek onoverkomelijke dingen zijn, waardoor je niet zonder hulp zwanger kunt worden, dan gaat een altaartje je niet helpen. Máár: zo’n altaartje of ritueel kan wel helpen bij je mindset, je vertrouwen en je veerkracht, óók in een traject. Dan vul je het alleen anders is. Met andere affirmaties en beelden.