Jaaaa… Uh… Wat ik hier nu weer van moet vinden… “Elke dag seks en 3 andere leuke manieren om je vruchtbaarheid te verhogen” luidt de kop van een artikel op HLN.be. Inmiddels vind ik de meeste manieren die ik heb geprobeerd om m’n vruchtbaarheid te verhogen – denk aan: voedselpatroon aanpassen, dure supplementen slikken, naalden in me laten prikken, de bizar dure osteopaat Van den Dries bezoeken wat geen steek heeft uitgehaald – niet echt per se ‘leuk’. Dus kom maar op met die tips!

1. Veel s*ks

Een nieuwe studie van The Kinsey Institute van de Indiana University, die onderzoek doet naar seksuele gezondheid, toont aan dat alle dagen s*ks de vruchtbaarheid verhoogt. Seksueel actieve vrouwen hebben meer cytokines in het bloed. Deze moleculen helpen het immuunsysteem om sperma niet te aanzien als een “aanvaller”, waardoor bevruchting makkelijker plaatsvindt. Elke dag s*ks zendt volgens hoofdonderzoeker Tierney Lorenz een boodschap naar het immuunsysteem dat het tijd is om voort te planten.

Uhhh… Wordt er al moe van als ik het lees.. En hoewel ‘mijn conditie’ behoorlijk is verbeterd door al die verplichte nummertjes, is het nog steeds niet altijd het grootste feest… Dus deze tip skip ik effe als het mag…

2. Yoga

Yoga vermindert stress, een gevoel waarvan we weten dat het niet bevorderlijk is om zwanger te raken. Er bestaan zelfs speciale “vruchtbaarheidsposes” in yoga voor vrouwen die zwanger willen worden. Al helpt gewone yoga ook zeker al om meer ontspannen te raken, en heb je eindelijk een excuus om verplicht die me-time in te plannen.

Tja.. Yoga is natuurlijk wel mijn ding als yogadocent! Maar door het lesgeven (naast een fulltime baan) doe ik zelf eigenlijk totaal niet meer aan yoga voor mezelf.. Superzonde! Deze tip wijst me er weer even op dat ik er voor mezelf ook weer tijd voor moet maken en het plezier in m’n eigen yogapractice moet terugvinden. Binnenkort hoop ik ook een post te schrijven over fertiliteitsyoga en goede houdingen!

3. Naar warmer oorden trekken

Proberen zwanger te raken is een extra excuus om een tripje naar de zon te plannen. Zonlicht, hoge temperaturen en weinig regen verhogen in de maand voor een ivf-behandeling de kans op de geboorte van een levend kind, ontdekte fertiliteitsexpert Frank Vandekerckhove van de Gentse Vrouwenkliniek. Maar ook voor wie op natuurlijke wijze zwanger probeert te raken is een vakantie een goed idee. De ontspannen, zorgeloze situatie vormt een ideale voedingsbodem voor een bevruchting.

Tja… Lekker is dat met m’n nieuwe baan in het onderwijs… Ik heb alleen nog korte weekjes in de schoolvakanties en pas weer een lange vakantie in de zomervakantie als het hier weer mooi weer is! In die korte weekjes moet ik 9 van de 10 keer toch nog voorbereiden en de vakanties zijn echt waanzinnig duur.. Daar schrok ik gewoon van! Dus hoe leuk ik deze tip ook vind.. Ik vrees dat we hier voorlopig effe niks mee kunnen 🙁

4. Een lekkere massage

Verwen jezelf eens door je te (laten) trakteren op massage. Het helpt je bij het loslaten van stress, wat je vruchtbaarheid ten goede komt. Daarnaast bestaan er ook speciale fertiliteits- of vruchtbaarheidsmassages. Of je daar nu in gelooft of niet: elk excuus is goed om jezelf een moment van totale ontspanning te gunnen, zeker met een kinderwens in het achterhoofd.

Jaaa…! Dit vind ik een toptip! Ook al heeft het in het verleden nog niet geholpen, ik ga snel weer een massage boeken! 😀

Wat vind jij van de tips? Heb jij betere tips? Deel ze! ♥

 

P.S. Ik moet s*ks met een * schrijven, omdat ik anders erg veel spooklinks en spamreacties krijg! Ben niet zo preuts hoor, het is puur praktisch 😉