Je maakt jezelf echt helemaal gek met het zoeken naar symptomen. Ik had deze maand weer een Google-maand. Heb het vrij lang goed binnen de perken gehouden. Maar goed. Ik zit nu op 11 dpo. Al weet niet eigenlijk niet precies wanneer m’n O was… 😉 Want ik heb het bewust deze maand eigenlijk helemaal niet bijgehouden. Maar toch.. Om verschillende redenen zoals in eerdere blog geschreven, had ik toch inees veel hoop. En hoop betekent: symptom spotting! *zucht* Can’t help it!

Mijn ‘symptomen’

Tja, zoals ik ooit al eerder schreef: zwangerschapssymptomen spotten is volkomen nutteloos eigenlijk. Want als je blogs en forums bekijkt, dan komt echt ALLES wel een keer voorbij als symptoom van een zwangerschap. Maar ook ALLES als symptoom van een naderende menstruatie… Kortom: je hebt er geen reet aan. Maar goed, ik was al bezig met een lijstje, dus dan kan ik het net zo goed delen met jullie 😉

  • Verkouden: 8-11 dpo; in het begin ook grieperig: rillerig, warm hoofd; daarna alleen nog keelpijn, snotteren.
  • Witte (cremige) afscheiding, meer dan anders: 6-11 dpo
  • Geen zere borsten (vaak wel voor nod, maar niet altijd)
  • 1 dikke pukkel vlak na eisprong, 1 dikke pukkel op m’n neus 8 dpo, paar pukkeltjes op borst; nog een pukkel op m’n slaap 11 dpo
  • Steken links en rechts (maar dat heb ik elke maand eigenlijk wel)
  • Flauw bij opstaan: 10 dpo
  • Maagzuur: heel af en toe tussen 8 dpo en 11 dpo

Maar ja.. Nogmaals: net als elke maand zijn deze dingen allemaal ook hartstikke mogelijk en normaal bij GEEN zwangerschap. Want de natuur heeft het gezellig zo bedacht dat de symptomen van een zwangerschap in het begin precies overeenkomen met een naderende ongesteldheid. Joepie! 😉 Kunnen vrouwen in deze tijd zich lekker gek maken op internet! Feest! Kan mezelf ook wel lekker voor gek verklaren dat ik dit doe… Haha!

Maar goed. We blijven nuchter. De kans is nog steeds maar klein, net als bij iedereen in principe. En bij ons misschien net iets kleiner door voorgaande ‘events’ (bbz) en de weinige ‘pogingen’ deze maand 😉 M’n hoop is weliswaar groter deze maand, maar m’n realiteitszin is nog steeds hetzelfde!

We gaan het zien… Duimen jullie mee?