tijdbomDit zijn altijd de spannendste dagen. Ik voel elk steekje. Links – rechts – links – links.. Hmm.. Vaker links. Dat is ‘de verkeerde kant’… Zou het weer mis zijn? Of zijn het dezelfde steken als vorige maand en is m’n baarmoederwand alweer langzaam aan het loslaten? Alsjeblieft.. Blijf zitten! Gek word je ervan! De tijd kruipt voorbij. Nog zeker een dikke week wachten!

Als ik op m’n werk de trap op ren, voel ik m’n borsten. Nu weet ik dat ik behoorlijk forse metgezellen heb, dus dat is niet zo heel moeilijk. Maar ik voel dat ze gevoelig zijn. Toch weer een minisprankje hoop. Meteen daar achteraan denk ik: tja, dat was vorige maand ook…

Omdat ik geen normale zwangerschap heb gehad, weet ik niet hoe het voelt om (pril) zwanger te zijn. Dat maakt onzeker. En aan de andere kant heb ik ook een vrij uitzonderlijke buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad, dus ik weet ook niet hoe het voelt om dat te hebben. Kortom: ik weet niks! Behalve dat de kans op herhaling nu 1 op 10 of zelfs 1 of 8 is. En die twee dingen samen maken me enorm onzeker. Elke maand, twee – nee drie – weken lang. Want ook de week nadat ik ongesteld ben geworden, is nog spannend in mijn geval. Want ‘de vorige keer’ was ik – dacht ik – ook gewoon ongesteld geworden. Ik test trouw elke maand in ‘week 5’ toch maar een keer, just to be sure!

Wil niet nog eens een tikkend tijdbommetje zijn….