Bij de Tuinen kocht ik salieblaadjes (voor thuis) en saliethee (voor op het werk) van Jacob Hooy. Ik heb de eerste vier dagen saliethee gedronken. En gek genoeg – of niet – had ik echt het idee dat ik voor het eerst weer een normale cyclus had, waarin het ook echt vloeide zoals het hoort. De afgelopen maanden maakte ik me zorgen over m’n menstruatie, want die begon elke keer met oud bloed (tmi warning: donker, bijna zwart dik brokkelig). Zo was mijn menstruatie vroeger nooit, dus het voelde niet goed. Ook het idee beviel me niet. Het leek alsof er elke cyclus iets achterbleef, wat er dan aan het begin van de volgende cyclus weer eerst uit moet.

De andere dagen heb ik vrouwenmantelthee gedronken, soms uit de tuin, of die van Jacob Hooy. Ook goed voor de baarmoeder 🙂 En het kan ook helpen bij heftig bloedverlies tijdens je menstruatie.

En jee! Het stroomde weer. Mooi rood, helder bloedverlies. Hoe blij kun je daarmee zijn?! 😉 En of dat nu te danken is aan de salie en vrouwenmantel…? Wie weet! Heb het gevoel m’n baarmoeder een handje te helpen op deze manier om zichzelf te reinigen. Een grote schoonmaak te houden. Op een natuurlijke manier…

Conclusie? Volgende maand doe ik het in ieder geval weer! (Als ik weer ongesteld word :p We blijven hopen van niet!)

Liefs

P.S. Krijg vaak de vraag waar het te koop is. Nou, bijvoorbeeld bij Drogisterij.net: Vrouwenmantelthee (losse thee) en saliethee (zakjes) of als losse thee: Salie van Jacob Hooy. Disclaimer: het is niet per se heel lekker 😉 Maar wat werkt dat werkt…

Zie ook de post Kruiden