Even een blogje tussendoor hoor! Zoveel te schrijven… Meteen onderweg terug van de gynaecoloog/second opinion borrelde er bij mij een tijdlijntje m.b.t. het zwanger worden, een hoe-nu-verder-schema, een plan van aanpak op.

Dinsdag had ik een heel fijn gesprek met de acupuncturist. Zij bevestigde mijn ideeën en gevoel, ik bevestigde dat van haar. En zo kwamen we al snel op een diagnose. Dat was superfijn. Twee dagen later een fijn gesprek met de andere gynaecoloog, een tweede mening, een second opinion. En opeens vielen voor mij de puzzelstukjes. Niet dat we een oorzaak hebben ineens. Maar er is wel een plan.

Hét plan

Om mee te beginnen wil ik starten met acupunctuur. Met name met kruiden, zoals besproken. En acupunctuur wellicht als ondersteuning of ontspanning. Dit wil ik een half jaartje doen, het de tijd geven – tot aan de zomervakantie. En in de tussentijd blijven we spontaan proberen wanneer kan/mag. Daarnaast wil ik nog wat reguliere onderzoeken laten doen bij m’n eigen gynaecoloog: het cyclusonderzoek (temperatuur + hormonen/bloedwaarden) en een samenlevingstest (PCT). Als we dan toch bezig zijn kon dat er ook wel bij, vond deze gynaecoloog. Over een HSG (baarmoederfoto) denk ik nog even iets langer na, maar dat wil ik eventueel ook nog in die periode voor de zomervakantie doen. Dan op reis met z’n tweeën, gewoon 4-5 weken weg… Ontspannen, genieten, even helemaal weg. En DIK genieten van onze kinderloosheid 😀 Ter compensatie 😉 En als het dan nog niet is gelukt om zwanger te raken, dan wil ik in september gaan nadenken over IUI, met of zonder hormonen. Hoewel de gynaecologen beiden lichte stimulatie met injecties adviseren, ligt het toch aan de uitslagen van de onderzoeken of ik dat wel of niet wil…

Gek genoeg geeft dit tijdsverloop, dit ‘plan’ – wat nog 100x kan wijzigen – al zoveel rust. Ik ben blij dat we naar Voorburg zijn geweest. Ook al was het een pokkeneind weg! Best of both worlds! 😉