Even een blogje tussendoor, just for fun! Gekkigheid natuurlijk, maar je weet het nooit natuurlijk: pendelen! Hoe dat zo ineens? Nou zo!

Het verhaal

Op verjaardagsfeestje van een oom, sprak ik een aangeschoten gekke ’tante’ (twee bevriende families vanaf grootouders, dus niet officieel tante, maar wel generatie ’tante’) die ik al jaaaaren niet had gesproken. Omdat ze in de krant een artikel had gelezen over ons te koop staande huis (inmiddels bijna twee jaar geleden) en daarin stond dat we groter wilden gaan wonen met oog op toekomstige gezinsuitbreiding, legde ze een hand op m’n buik en vroeg: en al zwanger? Echt.. M’n buik was platter dan plat vandaag, vond ik zelf. Haha! Maar goed, lief bedoeld natuurlijk. Ik zeg: nou, dat is ons tot nu toe nog niet gegund. Toen kwam ze met een verhaal over pendelen. “Dat moet je eens proberen. Als hij heen en weer gaat, dan wordt het een jongen. Als hij een rondje maakt, dan wordt het een meisje. Als hij niks doet/stil hangt, dan krijg je geen kinderen (meer). Bij mij klopte het precies! En bij al m’n zussen ook. Ook de zus die uiteindelijk geen kinderen heeft gekregen.”

Pendelen

Dus thuis natuurlijk meteen geprobeerd 😛 Met naald en draad. Ik durfde het zelf niet aan, dus heb ik het mam laten doen. Wat je moet doen:

Even goed concentreren. Naald een paar keer langs de binnenkant van de pols halen, de hand met de handpalm naar beneden. Dan de naald boven de hand stil houden en kijken wat de naald doet. Heen en weer = jongen; cirkels = meisje; stil = geen kinderen (meer). Je doet dit net zo lang tot de naald stil hangt. Dan is je gezin compleet. Ik dacht nog: wat als het er 8 worden? Hahaha, dat redden we niet eens meer! Als je het bij iemand anders doet: contact maken, bijv. door hand op schouder te leggen.

Mam deed het dus eerst bij mij. Uitslag: jongen – meisje – niks

Ik wilde het ook even bij mam proberen natuurlijk. Die bleef stil hangen. Uitslag: niks (meer)

Gelukkig maar, want dat zou wel heeeel gek zijn! 😉 Overgang al gehad en bij pap zit er ook een knoopje in. Hahaha! Pfiew!

Toen heb ik het natuurlijk ook even bij manlief gedaan. Daar moest natuurlijk eigenlijk hetzelfde uit komen. Althans, dat zou leuk zijn. Of we moeten allebei met iemand anders kinderen krijgen. Of hij moet nog aan een tweede leg beginnen ofzo 😛  Uitslag: jongen – meisje – niks; en ik zweer: ik deed niks!

Toen durfde ik het bij mezelf ook aan. Uitslag: jongen – meisje – niks; echt!

Supergrappig, want mijn zusje had die nacht ervoor gedroomd dat zij (22, nog niet toe aan kinderen) zwanger was van een tweeling, een jongen en een meisje. Mam dacht toch nog: misschien heeft ze het voor haar zus gedroomd, ik dus…! Haha! Wie weet 😉

M’n zusje kwam niet veel later thuis en ik moest het natuurlijk ook even bij haar doen. Uitslag: niks… De naald bleef stil hangen. En dat was lichtelijk pijnlijk, want haar vriend wil – zoals hij nu zegt – geen (eigen) kinderen. En kan ze mogelijk ook niet krijgen, gezien zijn medische verleden. Gelukkig gelooft ze 0,0 in zulke ‘zweverige’ dingen.

Ik moest het vervolgens ook bij haar vriend, mijn zwager doen. Uitslag: niks… Ook bij hem bleef de naald stil hangen. Aii… Hoop toch dat de pendel ongelijk krijgt, niet zozeer voor hem, maar wel voor m’n zusje die wel graag moeder wordt!

Mijn broertje kwam ook nog op de valreep thuis, voordat wij vertrokken naar huis. Dus ook bij hem nog even gependeld. Uitslag: meisje – jongen – niks. Ook twee kids!

Nou, ik ben echt razend benieuwd! Ik ben nog wel een jaartje of 8 (hoop ik toch zeker) vruchtbaar, dus het kan ook nog even duren! Enne… Ik documenteer het allemaal maar even. Je weet maar nooit tenslotte! 😛 Is leuk om nog eens terug te kijken over een jaar of 10-12!  😀

Edit: bij vrienden hebben we het ook gedaan. Die kregen allebei (een stel, dus gelukkig maar) nog een meisje. Ze hebben nu een zoon en willen – als het ze gegeven is – twee kinderen, dus dat was een prima uitslag! 😉 

Heb jij wel eens gependeld of naar aanleiding van dit artikel? Ben benieuwd naar de uitslag! Laat je het weten?