Okee.. Toch weer even heeel fanatiek bezig deze maand met ‘natuurlijk zwanger worden’. Niet met proberen, grappig genoeg, juist niet! Want deze maand slaan we nu net even over. Dus alle ’tijd’ en ruimte voor het voorbereiden van ‘het nest’. Hahaha!

Wat ik doe deze maand(en) in het kader van ‘natuurlijk zwanger worden’:

 1. Castorolie (“wonderolie”) pakkingen om de dag. Goed om te ontgiften. Evt. oud bloed los te maken/laten.
  Let op! Als je wel probeert, dan doe je deze pakkingen niet meer na je ovulatie. Ook niet tijdens je menstruatie, tenzij deze extreem licht is (lees: te licht), dan kan het juist bevorderend werken.
 2. Fertiliteitsmassage, als het even kan elke avond. Dit is niet helemaal gelukt, maar om de dag toch zeker!
  Let op! Als je wel probeert, dan doe je de massages niet meer na je ovulatie. Ook niet tijdens je menstruatie.
 3. Fertiliteitsyoga; speciale practice per cyclusfase. Elke week een andere reeks yogahoudingen dus. Probeer het elke dag te doen, maar de praktijk wijst uit dat dit onhaalbaar is. Om de dag red ik wel aardig! Heerlijk ontspannend!
 4. Chinese kruiden; hierom mogen we dus niet proberen. Driemaal daags een lepeltje kruiden die door de acupuncturist/herbalist voor mij zijn samengesteld om de stagnatie op te heffen.
 5. Voetreflexmassage; iemand uit de Facebookgroep is zwanger geraakt na voetreflextherapie en het zit op de goede plek. Ze had een blokkade (weet niet meer waar;baarmoeder/eierstokken/eileiders of allemaal). En ook mijn moeder heeft goede ervaringen met voetreflex, dus die had het toevallig ook deze maand gezegd: goh, waarom probeer je dat niet nog eens. Zo gezegd, zo gedaan! Hieronder later meer! 🙂
 6. Supplementen, geïnspireerd door de informatie in het boek van Rika Lukac, aangevuld met mijn eigen visie/ideeën en gezonde verstand:
  1. Krillolie (capsules van Bonusan)
  2. Vitamine D3 (vloeibaar zodat het beter wordt opgenomen)
  3. Teunisbloemolie (capsules van Vitals) – alleen eerste helft cyclus, na eisprong niet meer (!)
  4. Maca (capsules van Royal Green; in poedervorm vind ik het echt vreselijk!)
 7. Voeding; juist op dit gebied hebben we de teugels wat laten vieren. Voeding hebben we een beetje losgelaten in het kader van zwanger worden. Er is al zoveel wat ik doe, waar ik op moet letten, dat we juist van eten gewoon lekker genieten. Wel op onze manier – die waarschijnlijk al behoorlijk veel gezonder is dan bij de gemiddelde Nederlander – dus nog steeds gezond! 😉 Standaard voor mij is: geen alcohol, geen koffie, veel (lauw/warm) water, veel (kruiden)thee, weinig/geen zuivel (wanneer toch, liefst bio), weinig/geen vlees (wanneer toch, liefst bio), matig met tarweproducten. Gewoon lekker uiteten geweest en een keer (bio)frietjes gehaald, fijne stamppotten gegeten en dan toch een rookworst erbij (bio of als het echt niet anders kan scharrel).

Zo, en dat was het dan wel weer! Had nu een weekje vrij, dus nu ging het echt supergoed, maar of dit ook nog vol te houden is als ik weer volle bak moet werken.. Ik ga ervoor!

Liefs!