cyclus na bbzAl op dag 24 een beetje bloedverlies. Een piepklein beetje. Normaal zou ik het niet eens hebben opgemerkt, maar inmiddels (dit is ronde 11 sinds de bbz) heb ik een getraind oog. Ik denk nog even: ‘dag 10 na ovulatie, dit zou theoretisch een innesteling kunnen zijn’, maar eigenlijk voel ik dat het niet zo is. Wéér niet.

Op dag 25 zet het zelfs al wat meer door. M’n cyclus is deze maand wel erg kort… Ik vind het geen fijn gevoel. Al sinds de buitenbaarmoederlijke zwangerschap zijn m’n cycli steeds kort, 25 dagen, soms 26 of 27. En één keer 36.. Oh, wat was ik vreselijk zenuwachtig toen. M’n acupuncturist en gynaecoloog zeggen dat het niet vreemd is, maar zelf vind ik het maar niks. Niet alleen omdat ik dan véél vaker ongesteld ben op een jaar ;), maar ook omdat ik dit voor m’n bbz niet had.

Cyclus bijhouden 2.0

Ik houd m’n cyclus al sinds voor de zwangerschap bij. Er zijn met de tijd wel meer ‘categorieën’ bijgekomen, dus inmiddels heb ik een compleet overzicht van alles wat met m’n cyclus te maken heeft of kan hebben. De handigste app vond ik Menstrual Calendar (GooglePlay/Android of iOS/iPhone), knalroze en superhandig. Ik kan gewoon allerlei ‘symptomen’ toevoegen, zoveel ik wil. En ik kan bepalen wat ik in één oogopslag op de maandkalender zie. Heel makkelijk!

Pff.. Het het echt even helemaal gehad! Waarom moet het zo moeizaam? Eerst in één keer zwanger, zit het op de verkeerde plek en nu bijna alweer een jaar verder… Vorig jaar op 22 april was m’n laatste menstruatie. Dus begin mei werd ik zwanger. Nu een jaar geleden. Zo onbevangen, zo (blij) verrast. Dat zit er helaas niet meer in.

Hoop houden

Gelukkig vertelt de kennis die ook naar de wonderosteo is geweest dat het bij haar ook twee pogingen heeft geduurd, dus dat stelt me enigszins gerust! 🙂 Op naar poging 2 (na de osteopaat).

Eigenlijk vind ik dat ik er weer lang genoeg over heb gesipt. Als ik het zwanger willen worden buiten beschouwing laat, ben ik hartstikke blij met m’n leven. Met m’n huisje, met m’n man. Met m’n familie, met m’n collega’s! Wat wil ik nog meer…?

En toch maar op naar ronde 12…