Toen ik me verdiepte in het vasten, heb ik gebeld met de homeopaat die de dame begeleid had waar ik het weer van heb gehoord. Het leek me goed haar even te spreken. Zij vond het ook heel vreemd dat ik nog steeds niet zwanger ben. Ze gaf me als tip eens naar een homeopaat te gaan. Ik heb er een gemaild in de buurt. En nog even gebeld met haar. Maar ben niet gegaan. Ik merkte dat ik wat weerstand had, om WEER iets te gaan doen. WEER geld te pompen in die kinderwens. En er dus WEER vanuit gaan dat het iets is dat ‘op te lossen’  is en ‘aan mij ligt’..

En omdat niet al m’n blogs 100% chronologisch zijn, maar soms meer op onderwerp zijn geschreven, besloot ik dit nog voor het vervelende ‘eigen risico verhaal’.

Ontstoren

In verband met het vasten dus die homeopaat gesproken. Zij vond het ook een heel raar verhaal dat ik eerst in één keer zwanger ben, beide eileiders nog heb, er geen oorzaak wordt gevonden en ik 20-25 pogingen later nog steeds niet zwanger ben. Ze wees me op de narcose. Ben je ‘ontstoort’? Wattes? Ik dacht dat ik hoorde of die narcose me achteraf nog had gestoord (lees: of ik daar nog last van had gehad). Ik zei: nee, helemaal niet! Maar uit het verdere gesprek bleek dat ik haar niet helemaal had begrepen bij gebrek aan het homeopathische jargon. Ze doelde op het ‘ontstoren’ wat ze vaak in de homeopathie doen. Zo’n narcose heeft niet alleen de fijne werking dat je niks meer voelt en ook niet ‘bij’ bent tijdens een operatie. Het kan ook bijwerkingen hebben. En ze dacht dat mijn reproductieve systeem misschien nog steeds ‘in slaap’ was. Ontstoren zou daarbij kunnen helpen. Hmm.. Ik vond het nog niet eens zo’n gekke gedachte. Dus ik houd het nog even in mijn achterhoofd, mocht mijn gevoel veranderen… En mijn banksaldo 😉

Hard werken

Weet je wat het ook is? Ik wil er niet meer zo hard voor hoeven werken zonder resultaat. Ik wil niet meer ongemerkt geld zien en voelen wegsijpelen zonder daar iets voor terug te zien..

Als kind leren we dat als je ergens goed je best voor doet, als je hard werkt, als je doorzet, dat de wereld dan voor je opengaat. Dat dromen kunnen uitkomen. Dat er resultaat is als beloning. Ook als volwassene in het werkende leven zie je doorgaans resultaat van je werk en dat motiveert. It keeps you going…

Wij werken hier nu al bijna 2 jaar voor. Zonder resultaat. Zonder reden. Wordt het niet eens tijd om los te laten?