Bleeeghhh… Wat een haantje is die gynaecoloog. Wij zijn niet de types die goed samen door één deur kunnen! Dat heb je wel ‘ns 😉 Hoeft ook helemaal niet erg te zijn, maar ik moet het toch even van me af schrijven!

Even bij het begin beginnen: omdat we ‘volgens plan’ toch even opnieuw een cyclusonderzoek wilden doen, op advies van de gynaecoloog uit Voorburg, ben ik terug gegaan naar m’n eigen gynaecoloog om dit te bespreken. Ze dacht dat er niks anders uit zou komen dan een jaar geleden – “vorig jaar hebben we dit ook al gedaan” – maar ze wilde er dan toch wel aan meewerken. Ze stelde voor om op dag 3, 10 en 14 een echo te doen + bloedonderzoek. Formulieren kreeg ik (nog) niet mee en ze zei niks over temperaturen, in tegenstelling tot de second opinion gyn *zucht*.

Maar ik voel me altijd al opgelaten daar, omdat ik heel erg het gevoel heb dat ze me irritant vinden omdat zij niks kunnen vinden en er dus vanuit ga dat ik gewoon zwanger kan worden en dat ik toch steeds terugkom voor onderzoek. Dus pas in de auto dacht ik daaraan… ARGH… Stom!

Maar goed, dag 3 dus naar de gyn voor een echo. Maar dit viel op een zondag, dus werd het maandag (dag 4) en dat was niet op een werkdag van mijn eigen gyn. Dus moest ik naar een collega. Ooit ben ik al eens bij hem geweest voor m’n ‘vaginistische klachten’, en toen matchten we al niet zo best, maar goed, een echo is een echo. Dacht ik.

Omdat ik op de infosite van Voorburg had gelezen dat voor een bloedonderzoek je op dag 3 + de vijfde en achtste dag na eisprong/temperatuurdip, dacht ik: ik bel nog even gauw, want het lab sluit om 17:00 uur en ik heb nog geen formulier. De assistente begreep het helemaal en zei: kom maar wat eerder dan, dan regelen we dat! Ik in de auto gesprongen… Maar onderweg werd ik gebeld met de info dat prikken op dag 3 helemaal niet nodig was. Uhh… Nou, daar denk ik anders over. Ik wil graag het onderzoek – als we het dan toch doen – wel even op z’n Voorburgs doen.. Zoals bedacht door de second opinion gyn, want waarom ben ik daar anders geweest? Maar goed… Lichtelijk opgefokt zat ik dus in de wachtkamer. Half uur te vroeg. Vervolgens ook nog half uur uitloop, dus jeee.. Feest! En toen het zover was bleek die vent eruit te zien alsof er een langharige marmot (bestaan die?) op z’n hoofd is doodgegaan. 8 (? gokje) jaar geleden zag-ie er beter uit! Hahahaha!

Hij leidde me meteen naar het met gordijn afgeschermde hokje om mijn onderkleding uit te doen, maarrre… Ho es ff… Assertief als ik ben, begin ik natuurlijk meteen over het feit dat er vandaag geen bloed meer is geprikt. En het was al dag 4, dus had het onderzoek uberhaupt voor deze maand nog wel zin? Dan hoef ik nu ook geen echo… Bedoel, niet dat het allemaal zo relaxt is! Ik sprak natuurlijk ook even mijn lichte irritatie uit dat er door de second opinion gyn iets wordt geadviseerd, wat vervolgens op een hele andere manier wordt aangepakt. Ik legde uit: “Jullie prikken niet op dag 3, 19 en 21, en ook over echo’s had dr. S. het niet gehad, wel over temperaturen.”

“Nee hoor,” zei hij. “We doen hier precies hetzelfde. Ik ben door Dr. S. opgeleid.” Ik zei: “Ja, ik ben ook door iemand opgeleid, maar dat zegt niet dat ik mijn werk hetzelfde doe of van visie verschil.”  Hij: “We doen echt precies hetzelfde hier, ik ken hem al 20 jaar.” Ja… Ik ken zoveel mensen al 20 jaar, maar dat zegt niet… ARGH! Wat een drogredenen. Met zulke argumenten lul je mij niet onder tafel, maar goed…

Hij zei: “Ja, je moet nu toch gaan kiezen waar je behandeld wilt gaan worden” Allereerst: ik wil niet ‘behandeld’ worden. Ik wil onderzocht worden. En ten tweede is dat nu het moment daar helemaal niet voor, want er is geen diagnose en ik ga echt niet voor een bloedonderzoekje 2,5 uur in de auto zitten naar Voorburg. Nee, dat begreep hij wel… Wauw… ARGH…

Maar goed, uiteindelijk kwamen we er wel uit, is de echo toch nog uitgevoerd (uiteraard weer allemaal prima) en hebben we gewoon op een gezellige manier afgesloten. Maar nog eens een afspraak bij hem? Noohh… Liever niet 😉