Poehhh.. Nog 4/5 dagen en dan hoop ik meer te weten: wel/niet ongesteld.. Maandag of dinsdag verwacht ik wat! Duurt laaaaang… Ben ’t beu. Deze maand – als ik gewoon ongesteld word – beginnen we met de Chinese kruiden en mogen we de eerste maand niet proberen. Gek genoeg kijk ik daarnaar uit. Even niet. Zelf die keuze maken vind ik lastig, want dan voelt het als een kans laten schieten. Maar nu het niet ‘mag’ vinden we het allebei stiekem wel even fijn…

Met de acupuncturist heb ik haar diagnose en behandelplan besproken en nog wat ontspannende naaldjes in m’n lijf gehad. Lag helemaal relaxt op de tafel. M’n pols zei hetzelfde 😉 (bij acupunctuur voelen ze altijd je pols en bekijken ze je tong voor een diagnose – dit even voor de achtergrondinfo!)

Diagnose:
Stasis van het bloed in de baarmoeder (bloedstasis in de uterus); dit betekent vrij vertaald een stilstand van het bloed in de baarmoeder. Met mogelijk nog een onderliggende oorzaak (kip of het ei-verhaal eigenlijk), maar eerst moet dit opgelost worden voordat ze daar met wat meer zekerheid iets over kan zeggen. Dus dat laat ik ook maar even achterwege voor nu.

Behandelplan:
Aan de slag met kruiden, een bepaald kruidenmengsel wat die stasis op moet heffen. Stasis is nog een slagje erger dan stagnatie, als ik het goed begreep, dus het moet een flinke opdonder krijgen daaro. Vrij vertaald he? 😉 Ik hoop het! Dit moet ik twee weken doen, driemaaldaags een lepeltje. En dan als ik er goed op reageer nog eens vier weken. Als het niet goed gaat, dan moet ik even een afspraak maken, maar anders hoeft dat niet. En we mogen tijdens de kruiden even geen baby proberen te maken. Heerlijk! 😉 Even rust aan het hoofd! 😀

Ik ben echt reuzebenieuwd…! Hoop dat ik snel ongesteld word! Dan kunnen we er daar eens een fijn huisje van gaan maken in plaats van zo’n rommelig zooitje! 😉