Heb vorig jaar zes maanden acupunctuur gehad.. Vaak 1, soms 2 keer in m’n cyclus op ‘handige’ dagen. Helaas heeft dat heeft niet het beoogde doel gehad. Maar toch wilde wel weer. Want vanuit de Chinese geneeskunde is er wel een verklaring voor mijn veranderde cyclus en daarmee waarschijnlijk ook subfertiliteit (verminderde vruchtbaarheid), namelijk (bloed)stagnatie (zie blog 63) .

Vanavond bij de nieuwe acupuncturist geweest en we hadden – net als bij de lunch – een goede klik. Heel tof! Alles wat zij dacht op basis van kort gesprek tijdens lunch, werd bevestigd door wat ik vertelde in dit diagnose-/intakegesprek en alles wat ik dacht werd bevestigd door haar uitleg en reactie. Haar pen zweefde al boven de antwoorden, voordat  ik de antwoorden had gegeven. Ik denk oprecht dat nu het probleem opgelost gaat worden…! Zonder medische ingrepen en/of hormonen… Can’t wait! 😀

Die ‘hoop’ is ook wel weer verraderlijk, I know! Maar ik heb er gewoon veel vertrouwen in.

Volgende week ga ik weer op afspraak. Gaan we het behandelplan bespreken, plan van aanpak en misschien een paar naaldjes zetten als ik er toch ben. Maar de focus, het zwaartepunt, gaat bij de kruiden liggen. Ik hoef dus ook niet megavaak langs te komen. Ik ben erg benieuwd naar haar ideeën omtrent de behandeling van de stagnatie.

Wat ik fijn vind aan haar benadering is dat ze onder het probleem de oorzaak eerst zoekt. En daaronder evt. nog een oorzaak. Een gynaecoloog gaat eerder zoeken naar een oplossing voor het probleem, in plaats van de oorzaak te tackelen. En ik heb het vermoeden dat we met de andere acupuncturist op een oorzaak zijn blijven hangen, maar niet de oorzaak van de oorzaak hebben gevonden. Volg je het nog? 😉 Nu heb ik meer het idee dat we bij de kern zijn beland en dat als dit is opgelost, dat zwanger worden ook geen probleem meer hoeft te zijn. Kortom: fijn gevoel!

Wat ik me vooral ook nog kan herinneren is dat ze m’n milt noemde. Daarna nog even gegoogeld (uiteraard) en dit gevonden:

“De Milt moet het bloed binnen de vaten houden. Spataderen, bloedingen en makkelijk blauwe plekken krijgen zijn tekens van een zwakke Milt. De Milt zorgt ervoor dat de organen op hun plaats blijven. Een zwakke Milt kan dan ook een verzakking van de baarmoeder […] veroorzaken.”

“Bij de Milt hoort Denken. Piekeren, het eindeloos herhalen van gedachten, kan een teken zijn dat de Milt niet in balans is. Het blijven herkauwen van dezelfde informatie, zonder het te verteren geeft aan dat de Milt hulp nodig heeft.”

Blauwe plekken? Check! Piekeren? Check! 😉

Volgende week weer terug om het behandelplan te bespreken, dus ben benieuwd…!

Edit 2021: “Ik denk oprecht dat nu het probleem opgelost gaat worden…!” Zo gezegd zo gedaan! Na een korte behandelperiode met kruiden was ik zwanger. Van mijn spontane tweeling. En ze was ook bij de bevalling. Zo bijzonder. En tot op de dag van vandaag ga ik nog steeds naar haar eens in de zoveel tijd voor een ‘APK’tje’. En de kinderen gaan elke maand voor een checkup! Ik zweer er inmiddels bij…
Lees meer over de kruiden in deze blogs: Chinese kruiden en Chinese kruiden II.