Het was me de maand wel.. Was? IS… Dit is de tweede maand dat ik weer temperatuur. Om toch zicht te krijgen op m’n lijf en m’n cyclus, waar gevoelsmatig toch iets mee aan de hand was/is (maar nu dus verbetering met de kruiden!).

Wapperige temperatuur

Maar m’n temperatuur is deze maand echt een rommeltje. Een eisprong viel echt nauwelijks te detecteren, want m’n temperatuur blijft laag. Terwijl een stijging (van min. 2 dagen) een teken is dat je eisprong is geweest. Tussen dag 14 en 20 leek m’n curve wel een stijl berglandschap. Het wapperde enorm. Ene dag hoog, dan weer laag (0.2 graden verschil steeds). Meerdere dippen, maar geen serieuze stijging (van langer dan 2 dagen). Heel gek.. Vorige maand was m’n temperatuur bijna picture perfect, alleen na eisprong nog wat “wapperig” i.p.v. vloeiende stijgende lijn, wat erop lijkt dat progesteron wat “opstartproblemen” had. En deze maand gaat het helemaal alle kanten op. Op dag 20 heb ik toch maar eens een mailtje gestuurd naar de acupuncturist om eens te vragen hoe/wat!

“De kruidenformule is een verwarmende formule die het bloed vooral voedt. Daarnaast wordt het opheffen van stagnatie ook nog meegenomen in de vorm van het bewegen van Qi (energie). Op deze manier wordt het mogelijk om de voedingsstoffen via het bloed op de juiste plaats te krijgen en dus zwanger te worden. Het kan natuurlijk zijn dat er na een langere periode van stagnatie (die we met de vorige kruiden hebben weggenomen) nu tijdelijk wat onrust in de cyclus ontstaat. Dit betekent dat er duidelijk wat veranderd is en dat je vooral je lijf moet vertrouwen en tijd moet geven om de balans te vinden.”

Tja, op zich wel logisch! Lekker aan de yoga dus! 😉  Op dag 22 bleek – eindelijk – dat ik op dag 19 of 20 mijn eisprong heb gehad. En we hadden het op dag 19 nog ‘geprobeerd’, dus dat is verstandig gebleken 😉